Quantcast
Channel: flaggermusvinger
Viewing all 22 articles
Browse latest View live

Faklus får venner!

$
0
0

  

I dag har Faklus, den ensomme vaktelen min, fått 11 nye venner! De bor sammen i et hamsterbur inne på badet. Buret var jeg så heldig å finne i bruktbua på søpla, så det var helt gratis, og endatil var det pent brukt og nyvasket! Men det er ikke mange dager til det er for lite, så jeg må komme opp med en bedre løsning snart.
De nyankomne vaktlene er 1 uke gamle, mens Faklus bare er 2 dager. Det ses tydelig at de andre har spist og vokst noen ekstra dager, vaktlene vokser visst i rakettfart! Her er video:

 

I tillegg til disse 12 vaktlene, har jeg også fått tilsendt rugeegg i dag. De ble sendt med buss, og det gikk veldig bra. Eggene var godt pakket, og ligger nå for å finne roen før jeg putter dem i rugemaskinen i morra. 
Egg som blir sendt i posten blir gjerne litt røft behandlet, så buss var et bra alternativ! Selv om jeg troppet opp på feil buss, og hardnakket påsto til den stakkars bussjåføren at det lå noen egg inni der som jeg skulle ha. Bussen ble grundig gjennomsøkt, for sjåføren var nettopp byttet ut  - og hadde ikke oversikt over hva som var levert inn der. Jaja, vi fant til sist ut at jeg var på gal buss, og jeg måtte smøre meg med tålmodighet til den rette ankom!


Kyllingene vokser!

$
0
0

De to kyllingene våre, som ble klekket før jul, vokser og trives! Jeg var jo ganske flink til å blogge om prosessen før de ble klekket, så jeg bør vel legge ut litt babybilder også av de små! Her kommer en liten bildekavalkade som følger det to kyllingene våre fra nyklekte til ungdommer!

Nyklekt!

Noen timer gammel - og fortsatt sliten etter klekkinga.

Dette er tatt når de var 4 dager gamle...

 

Her er de 1 uke gamle!

2 uker!

Her er de 2,5 måneder gamle ungdommer, og fortsatt er de like gode venner! Den sorte er en kopperhalset maran, det er en hane som heter Rambo. Den hvite er en lys sussex, hun er høne, og heter Suss. Her har de flytta ut i hønsehuset, men de har sin egen avdeling enda.

Fant det første grønne egget i hønsehuset i dag!

$
0
0

Etter en fantastisk dag med familien fra fjernt og nært, kom jeg hjem og fant det aller første egget fra hønene mine! Jeg fikk hønsa som kyllinger i oktober, og nå har altså den første høna blitt ordentlig voksen, og lagt sitt første egg!

Jeg har en liten mistanke om hvilken høne det er, for jeg undret meg litt over den lyseste høna i går da jeg satt og glodde litt på dem. Hun virket litt opptatt av baksiden sin, og så litt annerledes ut enn vanlig, på en måte. Men, her er egget (det minste, grønneste egget), og som referanse har jeg ett hvitt kjøpeegg fra butikken, samt et av de mislykkede rugeeggene fra araucana jeg fikk tilsendt før jul;

Araucana-hønene er kjent for sine blå/grønne egg. Det er jo alltid fasinerende med noe som er annerledes! Disse eggene vil vel lyse opp på ethvert frokostbord?

Den mistenkte høna.

 

Rugeegg i posten i dag! Men - noe er galt...

$
0
0

I dag mottok jeg endelig 12 australorps-rugeegg, som jeg har ønsket meg og gledet meg til!

Men, når jeg åpnet dem, så jeg at noe var galt. De var godt pakket, men likevel var 4 av eggene sprekt. De hadde rett og slett frøset, og inni eggene var det is... Da er de eggene helt uegnet til ruging, dessverre! Men, jeg har en bestilling til, så jeg venter noen senere også. Håper det går bedre med dem. Det som var gøy, var at disse eggene er så fiiiine, så når jeg endelig får australorpshøner, da kan jeg vente meg slike egg;

Er de ikke fine, nesten rosa i fargen..? Tenk så fint det blir sammen med mine fine araucanaegg!

Her er ei australorpshøne, rasen som jeg nå altså ikke får kyllinger av om 3 uker...

Kylling i de frosne eggene!

$
0
0

Husker du rugeeggene som kom i posten, og som var frosne?

Jeg måtte kaste 4 av de 12 eggene, for de var sprekt pga isdannelse inni eggene. De 8 som fortsatt var hele, ble lagt på benken i 2 dager. Meningen var å kaste dem i søpla, for det går ikke an å ruge ut egg som har vært fryst. Men så hadde jeg jo rugemaskinen i gang, med masse vaktelegg i. Hva var mer naturlig enn å legge inn disse eggene også? Men, jeg må si jeg er overrasket, for nå er det tydelig at det er embryoer under utvikling i 5 av de 8 eggene! 

Dette er utrolig gøy, egentlig! 

Her er bildebeviset. Det er små, tynne blodårer i egget, og på venstre halvdel ligger kyllingfosteret, det ses best på den lille, mørke flekken som er øyet. Man må kanskje ha litt trening for å se det, eller? Men jeg er ikke i tvil, og alle de 5 fostrene er kommet like langt i utviklingen. Det tar jeg som et tegn på at alle er i live fortsatt.

Tør ikke håpe på at dette går bra helt til klekking, når det har vært frossent så er jeg redd at næringsstoffer inni der har endret struktur, slik at det blir vanskelig for kyllingen å utvikle seg riktig. Men jeg håper!

Her er den ulykksalige eggforsendingen nok en gang. Eggene er bare så fine! Håper på høner som legger sånne!

Ny rugemaskin, og film av kyllingfoster

$
0
0

Jeg er jo litt hekta på høner, vaktler, ruging og kyllinger. Jeg har vært fornøyd med den gamle rugemaskinen min så langt, men det er jo veldig nyttig å ha to. Jeg har derfor kjøpt en til, og den er helautomatisk, slik at jeg slipper å løpe og snu eggene flere ganger om dagen!

Dette er en Octagon 20 Advance EX fra Brinsea. Inni ser man de 5 eggene som overlevde postens fryselager. 

Et av eggene jeg ruger ut, fosteret er nå 7 dager gammelt.

Under kan du se et av eggene på film, hvor man ser at kyllingen slett ikke ligger stille inni egget og venter på klekkedatoen! 

Jeg bruker en egglyser for å kunne se hva som foregår på innsiden. Det lyse skallet på australorpsegget gjorde det lettere å se, så det var gøy! 

Vaktelegg

$
0
0

Inne i rugemaskinen har jeg nå 43 befrukta vaktelegg.

De er klare til klekking i løpet av dagen, og de neste dagene. Vaktelegg bruker 16-19 dager i rugemaskin før de klekkes. Så nå kan det komme kylling når som helst! Min forrige klekking skjedde på den 18. dagen, så det er ikke sikkert det kommer noen i dag, som er dag 16. Nå har jeg rugemaskinen på varmtvannstanken på badet, og jeg må stadig innom å se om det har skjedd noe nytt!

Klekkingen er i gang - her er de førstefødte!

$
0
0

Den aller første kom i går, etter 16 dager i maskinen. De neste 6 kom i natt.

Alle disse som har klekket er fra Elins kjøleskapegg, noen egg jeg fikk med for å spise. Vi smakte så klart på noen, og de smakte kjempegodt! Men jeg ble fristet til å forsøke noen av dem i rugemaskinen også. 

 Jeg la alle kjøleskapeggene i den hvite kurven, og utenfor der ligger noen egg fra Elins vaktelbur, som var helt ferske. Ingen av disse har klekket enda. Utenfor der igjen ligger eggene fra Wenche, som heller ikke har startet klekkingen. Det kan jo være lett å hoppe til konklusjonen om at kjøleskapegg er raskere enn andre egg til å klekke - men sånn er det nok ikke. Eggene som har klekket ligger jo i midten av rugemaskinen. Selv om det er vifte i maskinen, så mistenker jeg at den er varmere i midten enn i kantene. Da vil det ta litt lenger tid å klekke eggene ytterst. Men uansett, gøy at kjøleskapeggene klekker! 

Jeg åpner vanligvis ikke maskinen når klekkingen er i gang. Men på denne maskinen må jeg åpne for å fylle på vann, det er viktig at fuktigheten er høy nok når kyllingene skal ut, ellers kan de bli sittende fast, og dø. Men, siden jeg må fylle vann, så ble det også knipset bilde... 

Nå skal jeg gjøre noe fornuftig, gå på biblioteket og skrive på oppgaven min. Så håper jeg det er flere kyllinger når jeg kommer hjem igjen!


En håndfull kyllinger

$
0
0



Ja, de er virkelig en håndfull, disse her!

Nå har det klekket 28 små vaktler i rugemaskinen! Det er fortsatt noen egg igjen, så det er spennende her en dag eller to til! Men nå har det vært stille i mange timer, så jeg er redd det ikke blir flere... Alle de 28 virker i fin form, de drikker sukkervann fra vannautomaten, og spiser knust kyllingmat. 

Vaktelbur

$
0
0

Det ble tvingende nødvendig å finne opp noen praktiske vaktelbur, for disse små vokser kjempefort, og nå er det blitt mange av dem også!

Som jeg har nevnt tidligere så har jeg et hamsterbur til de nyklekte kyllingene. Der har de varmelampe, og det er lett å kontrollere at temperaturen er riktig. De lærer seg å drikke av hamstervannflaska, og det er jo greit fordi det gir mindre søl. 

Men de vokser jo utrolig fort, og derfor har jeg tatt i bruk to av de største plastkassene jeg har. Jeg kuttet bare hull i lokket, og festet en trådkurv som lokk over, som jeg kan åpne enkelt. Jeg har altså ikke ødelagt kassene, bare lokket. Og lokket kan jeg kjøpe for seg, koster bare 39 kroner. Så nå har de større kyllingene fått litt bedre plass nedi disse kassene. Her har de også en "kyllingmor", som er en innretning de kan gå under og få varme fra. 

Meeeen... de vokser jammen superfort! Det begynner å bli trangt i plastkassen til de 4 uker gamle kyllingene også! Nå har jeg planlagt en utvidelse av hønsehus-delen i låven. Jeg tror at jeg ganske enkelt kan sette opp en ekstravegg og lage vaktelrom. De må da ha litt gulvplass å løpe på!
Gleder meg til å få i orden dette rommet, og håper det blir så fint at jeg tør å legge ut et bilde på bloggen også! :)

Vaktlene flytter ut

$
0
0

Hvis du har hatt dyp medfølelse med vaktlene som bodde i en plastkasse på badet mitt, bør du lese videre.

Ute i låven, ved siden av hønsehuset, har vi nå laget et lite, lunt rom til vaktelfjørfeet!

Her har de fått varmelampe, vann og mat, og de har en stor klump med torv som de kan grave ivrig i. Hvis du lurer på hvorfor jeg har satt vannet på en plate litt høyt oppe, så er det fordi vaktler er helt ville til å grave. De graver så iherdig at de fort tetter igjen hele vannautomaten med for, sand og flis, og så sitter de der og er tørste. Nå håper jeg de har vannet litt lenger, så jeg slipper å ut og bytte hver halvtime.

Her slipper jeg og min datter ut vaktlene i det nye hjemmet, og de ble faktisk veldig glade! Vet ikke om det syns på bildet, men det syntes i alle fall i virkligheten.

Disse har jo nesten kamuflasjefarge her i sitt nye hjem!

Disse vaktlene er omtrent 5 uker gamle, og snart voksne. De begynner å legge egg når de er 8 uker, tror jeg. Om ikke lenge kan jeg nok se forskjell på haner og høner. Det er jo første gang jeg har vaktler, så jeg får bare finne ut hvordan jeg ser forskjell på dem, før jeg dessverre også må lære meg hvordan man slakter de hanene som er for mange. Ellers blir det slossing, og det vil man jo ikke ha.

De frosne eggene skal snart klekke

$
0
0

Lørdag klekker forhåpentligvis disse eggene, og blir til kyllinger! Det er de frosne rugeeggene jeg har mast om før, 5 av de 12 eggene hadde jo faktisk en kylling inni seg på tross av at de fikk frostskader i postgangen. Og nå, for noen dager siden, var det fortsatt liv i alle 5! Da håper jeg at en hane og fire høner ser dagens lys til lørdag!

I dag har jeg tatt rugemaskinen bort fra den automatiske vendevugga, slik at eggenen skal få stå i ro og fred de siste dagene før klekking. Da får kyllingene fred, slik at de kan plassere seg riktig inni egget. De må kakke hull i luftlomma, som befinner seg i den butte enden av egget. Når de gjør det kan de begynne å puste, og man kan høre at de piper inni egget. Da er det bare å vente på å se det første lille hullet i egget, som betyr at klekkingen er i gang. 

Her er historien om eggene;

Del 1; Frosne egg i posten

Del 2; Det er liv i eggene

Del 3; Kyllingen beveger seg inni egget

Endelig kom det en kylling!

$
0
0

Hadde nesten gitt opp nå, jeg var jo sikker på de skulle komme i går! Det var et lite hull i det ene egget i dag morges, men så skjedde det ingenting på 12 timer. Men så:

Så kom det likevel en kylling, altså! Den ble født for under en time siden, og er våt enda, og piper veldig mye.  :) Håper på fler også, det er nå et bittelite hull i et egg til. Så, det er håp for frosne rugeegg også!

Fornøyd med nye rugekasser

$
0
0

Netthandelen selger tidvis transportbur til katt og liten hund, og disse er av og til å få tak i veldig billig. Jeg har kjøpt noen for å ha som rugekasser, ga 61 kroner pr stykk. Det er praktisk at rugekasser kan vaskes, og at det er god lufting i dem. 

  

Heldigvis likte hønene disse kassene, og la eggene der med en gang, fremfor under vaglet som de ofte har lagt dem til nå. Jeg har forsøkt med en annen (ganske så dyr) rugekasse til dem, men den var de ikke interessert i. Det er jo bra når det er det billigste alternativet som fungerer! Nå er i alle fall ikke eggene fulle av hønsemøkk lenger, så jeg slipper å vaske dem.

Frossenkyllingene

$
0
0

Jeg har ikke lagt ut så mange bilder av kyllingene som kom fra de frosne rugeeggene. Ble nesten litt lei av hele kyllingoppdrettet mitt, men det er nok fordi jeg har så mye å gjøre på skolen akkurat nå. 

Her er i alle fall de tre små søte frossenkyllingene mine:


    
Her er Varg, som vi tror er en høne. Hun liker seg i håret mitt!


   
Dette er Berta eller hva hun nå heter... 


Og her er hanen Chris, som er en skikkelig piphals. Blir nok en favoritt hos alle naboene når han blir stor! (jeg er ikke helt sikker på at det er en hane, altså!)

Som om ikke dette er nok, så har jeg atter en gang egg i rugemaskinen, og de skal klekke i morra eller på fredag. Det er 5 maranegg og 7 australorpegg. Australorpene er til søsteren min, men maranene skal jeg ha selv. 


Slakting av høns

$
0
0

I dag har dagen kommet. Jeg har utsatt det lenge nok, og søvnløse netter forteller meg at nå kan jeg ikke vente lenger. Hanene må bort! De galer til alle døgnets tider, og de stakkars undertallige hønene i flokken mangler fjær på ryggen fordi de blir parret altfor ofte av en gjeng med ivrige haner. Dette går ikke lenger!! Jeg har ventet og ventet på at mannen skal komme hjem fra utlandet, da har han lovet å hjelpe meg. Men jeg orker ikke vente en hel uke til. Nå sitter jeg og ser videoer av hvordan man skal slakte høns. 

Denne videoen forklarer mye, men det som mangler er at ikke høna blir slått bevisstløs før strupen kuttes. I Norge er dette ansett som dyremishandling, og ulovlig. Så jeg kommer selvsagt til å kakke dem i hodet slik at de ikke henger og blør i hjel mens de skjønner hva som foregår. 

 Her er hvordan man parterer en kylling:

Ikke noen jobb jeg gleder meg til! :P

Kyllinggryte

$
0
0

I går slaktet jeg to haner, og tilberedte den ene.

Jeg var ikke så flink på den første hanen, så det ble bare to fileter av den. Men den neste ble fint ribbet og renset, syns jeg. 

Stekte i stekepose i ovnen i 30 minutter, og så for meg en lekker kylling. (hadde på dette tidspunktet ikke tenkt så mye over at en kylling ikke er så veldig gammel når den bli slaktet)
Den så veldig lovende ut, syntes jeg, men dessverre var den ikke god!
Den var seig, det kommer nok av at den var 7-8 måneder gammel, og faktisk ikke kylling lenger.

Det endte med at jeg heller lagde en gryte, hvor kjøttet ble kokt ytterligere to timer. Da smakte det veldig bra! Men det var egentlig litt rart å spise sin egen hane - jeg var ikke så sulten lenger. Ble nesten litt i tvil på hele min "selv-forsørger"-ide... Men det skal få en sjanse til. Jeg har mange vaktel-haner gående. Vaktel smaker visst kjempegodt. Lettere å slakte er de også. 

Men i dag blir det fisk til middag!

Nyklekte kyllinger

$
0
0

Igjen har jeg hatt klekking av søte små kyllinger her!

Det var australorps- og maranegg denne gangen, og det ble ikke verdens mest vellykkede resultat dessverre.



Av 24 egg fikk jeg til sist 7 kyllinger. Australorpene skulle Marianne ha, og maranene skulle jeg ha.



Men jeg var så uheldig å få bare en marankylling, og når de andre ble hentet så måtte jeg jo sende med den også. Ellers ville den blitt ensom. Jeg får den tilbake når den blir litt større, og da håper jeg virkelig at den er en høne! Slik at Rambo (maranhanen) får en dame, i det minste. Min forrige maranklekking resulterte nemlig også i bare en levende kylling. Jeg lurer på om det er noe i veien med mine klekke-skills... 



Australorpkyllinger er vel noe av det søteste som finnes?

Vaktler - og hvorfor alle kan ha sine egne høner

$
0
0

Vaktler er geniale små hønsefugler. De er små, så de kan faktisk bo i et bur inne. Jeg har hatt kyllingoppdrett på badet, hvor vaktlene byr på masse god underholdning, men for 20 år siden hadde vi noen vaktler i bur i stua. Det gikk helt fint. Det kom ikke mye lukt eller bråk derfra, men de er aktive dyr så man må gjerne ha en kant på buret så ikke det søler veldig. Dette betyr jo at strengt tatt kan alle som vil ha sitt eget hønsehold, om de så bor i blokk midt i byen. Begrensningen kommer vel om man er allergisk mot fugl, eller hvis man ikke har lov å ha dyr i huset man bor.

Vaktler er små, men de legger veldig store egg i forhold til sin egen størrelse. Jeg skal likevel ikke stikke under en stol at eggene også er små. Det er litt tidkrevende å lage en diger omelett av vaktelegg. Men vi har da gjort det her hjemme, når eggene har hopet seg litt opp! Til salater, tomatsuppe eller som speilegg er de fantastiske. Vaktelegg spises av allergikere fordi det hjelper mot allergi. Jeg har snakket med en dame som spiste masse vaktelegg mens hun var gravid, for da kunne hun slippe å ta allergimedisin (som hun var redd kunne skade fosteret).

Vaktler er veldig lette å slakte, faktisk holder det med en vanlig kjøkkensaks som utstyr. Jeg vil påstå at det nesten er enklere å slakte en vaktel enn å rense en ørret. Dessuten smaker det veldig godt! Bedre enn kylling, vil mange påstå. Vaktel er en delikatesse som er på vei til å oppdages av folk flest, og forleden dag kjøpte jeg vaktelbryst i kantina på UiA. Ikke verst!

Her har vaktlene fått melorm fra melormoppdrettet mitt - de elsker det! Hvis du ser i nakken til fuglene, så mangler de fjær der. Det er fordi hanene er ganske virile, og parrer seg dagen lang. De kniper tak i nakkefjærene for å holde seg fast - eller kanskje for å holde den stakkars høna på plass. Det blir litt hardt for hønene med så mange haner, derfor føles det godt at vi nå har fått slaktet 14 av hanene. Så blir det litt roligere dager for hønene, og de kan konsentrere seg om å legge egg og spise og flakse rundt.

Søte vaktelkyllinger!

Det jeg vil fram til med dette innlegget er at faktisk kan man være selvforsynt med fuglekjøtt og egg, selv om man ikke bor på en gård. For mange er det viktig å vite at dyrene man spiser har levd et godt liv. Det vet man at mange kjøpekyllinger ikke har! Har man egne vaktler så kan man gi dem et godt liv, med god plass, sandbad, sollys og kos. Jeg syns dette er helt genialt, og syns faktisk at folk skal få øynene opp for denne flotte fuglen!

Høner og sykdommer

$
0
0



Høner kan også bli syke. Det er faktisk ganske mange sykdommer som kan ramme høns. Her i Norge er man spesielt oppmerksomme på ILT, IB og mycoplasmose. Mattilsynet vil gjerne få bukt med disse sykdommene hovedsaklig fordi de er en trussel mot fjørfeindustrien. Utbrudd i store anlegg med tettsittende høner vil gi store økonomiske tap. Eggproduksjonen vil også gå ned under et utbrudd. Sykdommene vil selvsagt ramme hobbyhønseholdere også, men man kan ha smitte i flokken sin uten å være klar over det. En høne dør i ny og ne, litt hoste kanskje, men så går det seg til. Men smitten kan altså ligge der, og nye fugler som kommer inn kan bli syke. Selger man kyllinger fra et slikt sted, da sprer man sykdom rundt omkring. Også hønseutstillinger kan være arena for utveksling av virus hønsene imellom. 

ILT (Infeksiøs Laryngotrakeitt) forårsakes av et herpesvirus. Følgende beskrivelse av sykdommen står på veterinærinstituttets sider:
"Syke fugler får dyspné med hoste og rallelyder i luftveiene. De står med åpent nebb, lukkede øynene og utstrakt hals, og prøver å puste. De hoster høylydt opp blodig sårvæske og rister på hodet. Interiøret kan bli tilsølt med blodig eksudat. Mildere former for ILT gir en svak luftveisinfeksjon og konjunktivitt (hornhinnebetennelse) med hovne øyne. Appetitten er redusert og eggproduksjonen går ned i flokken."
Dødelighet oppgis til 10-70% i en flokk, og utbrudd kan vare i 2-6 uker. Sykdommen er en gruppe A-sykdom, og mistanke om slik sykdom skal innrapporteres til mattilsynet. Blodprøver tas, og prøven sendes til veterinærinstituttet for kontroll. Døde fugler blir også undersøk der. 

IB (Infeksiøs Bronkitt) forårsakes av et virus. IB er en svært smittsom sykdom som klassifiseres som B-sykdom, og er altså meldepliktig. Veterinærinstituttet skriver: 
Infeksiøst bronkittviruset angriper luftveiene i mottakelige dyr av alle aldrer og kan gi luftveissymptomer som nysing, økt neseflod og svullent hode (bihulebetennelse), samt nedsatt allmenntilstand. Dødeligheten kan være forøkt blant unge kyllinger, mens ukompliserte infeksjoner hos unghøner og voksne høner gir liten eller ingen dødelighet. Sekundære bakterielle infeksjoner kan derimot resultere i en betydelig økt dødelighet.Smitte hos flokker med verpende høner kan vise seg som en kraftig fall i eggproduksjon. Verpeprosenten kan bli mer enn halvert, og man kan se egg med ujevne, skjøre skall og tyntflytende eggehvite. Det kan ta fire til seks uker før produksjonen tar seg opp igjen. Nyreskader som følge av IB infeksjon er ikke ukjent og kan gi dårlige produksjonsresultater, særlig hos slaktekylling.

Mycoplasmose er en bakterieinfeksjon. Den forårsakes av bakterien Mycoplasma galliseticum, og er også en meldepliktig B-sykdom. Mattilsynet skriver: 
"Sjukdommen er lokalisert til de øvre luftveiene, men i alvorlige tilfelle angripes også lungene. Den gir symptomer på forkjølelse og snue. Smitten spres direkte ved dråpesmitte eller indirekte via egg til nyklekte kyllinger. Sjukdomsforløpet kan vare opp til flere måneder. Under norske forhold opptrer den vanligvis i en mild form og pågår i lengre tid. Sjukdommen bekjempes ved å behandle dyrene."

Etter hva jeg forstår er det verst om man får påvist ILT, for da må alle dyr avlives. De andre sykdommene tror jeg bare medfører desinfisering, karantene og restriksjoner i en viss periode. Jeg hadde en syk hane som har skrantet en stund. I løpet av vinteren har jeg dessverre mistet 25 % av hønsene av "uforklarlige" grunner. Jeg kontaktet mattilsynet fordi jeg fryktet en av de nevnte sykdommene, og plutselig en dag kom de for å ta blodprøver av hønene mine. Prøvene ble sjekket for de tre sykdommene. I tillegg til blodprøver måtte 2 av dyrene avlives fordi de trengte noen å obdusere. 

Det var nervepirrende å vente på svar, men heldigvis - i går fikk jeg beskjed om at det ikke er noen farlig sykdom i hønsehuset mitt! Det høres kanskje ille ut å være under "sykdomsmistanke", men på den annen side så er det jo veldig fint å få beskjed om at ikke det er noen farlig sykdom hos meg! Da kan jeg selge egg og kyllinger med god samvittighet - og med papirer på at ikke jeg har smitte, til og med! 

Gunn og Rambo er heldigvis friske og fine! Gunn måtte til og med bytte navn fra Suss, fordi hun ble så stor (hun er på størrelse med en liten traktor - og heter Gunn)!

Viewing all 22 articles
Browse latest View live